Categoriearchief: Burendag 2015

HeiKRACHT egelhuisje in het Nieuws

Bron: Hilversums Nieuws 17 december 2015


HILVERSUM – Voor de tweede keer nam het college van burgemeester en wethouders het egelhok in ontvangst. Dat gebeurde eerst tijdens de raadsvergadering van 18 november. Gisteren was de tweede keer. Nu heeft de egelkast een duurzame lik verf gekregen.

Voor de wekelijkse collegevergadering stonden Jogchum Kooi van buurtinitiatief Heikracht, meesterschilder Michiel Eerenberg en Hans Roos, fractievoorzitter van Hilversum1, in de gang van het raadhuis. De groen geverfde egelkast blonk.

Monumentengroen
De opmerkingen van de collegeleden waren bij het opnieuw zien van het cadeau van Heikracht niet van de lucht. “Die is spectaculair veranderd”, zei burgemeester Pieter Broertjes. “Is dat monumentengroen?  vroeg wethouder Floris Voorink zich af. Eerenberg, naast schilder ook fractiemedewerker van Hilversum1, legde uit dat dit standgroen is.

De binnenkant heeft hij wit gemaakt en er was al hooi ingelegd. Wethouder Nicolien van Vroonhoven-Kok gaf aan dat het hok een plek bij het raadhuis krijgt.

Tijdens de Burendag van zaterdag 26 september heeft HeiKracht negen egelkasten gemaakt. Een daarvan deed zij cadeau aan de gemeente Hilversum. Roos bood tijdens de vergadering in november aan dat Eerenberg het hok zou schilderen. Zo gezegd, zo gedaan.

 

Heikracht egelhuisjes

Weten jullie het nog, op de Burendag 2015 die door HeiKRACHT in onze buurt is georganiseerd zijn door onze buurtgenoten en door wethouder Wimar Jaeger de bouwpakketten in elkaar gezet. Onlangs kregen wij een foto van een egelhuisje die daarna nog is geverfd. Zo een mooi egelhuisje hebben wij nog nooit gezien!egelhuisje
Heb je ook een huisje gemaakt en geschilderd, stuur ons een foto en we zetten die met plezier bij ons op de website.

Daarnaast heeft de wethouder Wimar Jaeger een HeiKRACHT egelhuisje aan de Gemeenteraad van Hilversum aangeboden, deze wordt binnenkort beschilderd door Meesterschilder Michiel Eerenberg!

HeiKRACHT burendag 2015 foto’s

Dank aan alle vrijwilligers en buren die de eerste HeiKRACHT burendag tot zo een succes hebben gemaakt.  Het smaakt naar meer, volgend jaar weer ?

Vandaag HeiKRACHT Burendag!

Het is een stralende dag, vandaag onze eerste HeiKRACHT burendag op het schoolplein aan de van Hogendorplaan 1A.  Als je je nog niet hebt ingeschreven, doe dat alsnog of kom langs om je aan te melden als je ons bezig ziet met de voorbereidingen. Het kan nog steeds, hoe meer buurtgenoten we met elkaar in contact kunnen brengen hoe leuker!

Tot vanmiddag!

Burendag 2015 voorbereidingen

Het HeiKRACHT team is druk in de weer met de voorbereidingen van de Burendag 2015 op 26 september. Schrijf nu in voor woensdagavond 23 september en betaal de voorinschrijf prijs voor de BBQ! We hebben een programma voor jong en oud(er), een wijksafari, egelhuisjes bouwen en ‘s avonds een BBQ. Op onze website www.heikracht.nl kan je meer over het programma lezen en je voor de diverse onderdelen aanmelden.

Burendag Banners

IMG_4288IMG_4286-gijsbrecht

De banners hangen in de wijk en genereren veel aandacht. Het ophangen was een leuke klus, de banners hangen nu op de Gijsbrecht tegenover Albert Heijn, bij de Heigalerij, bij de Hoogvliet en bij de Elckerlyc school. IMG_4291

 

Flyers HeiKRACHT

De 4500 flyers zijn door vrijwilligers bezorgd, weer een hele klus! Een kopie van de flyer kan je hier vinden. Dank aan alle vrijwilligers voor het rondbrengen van de flyer.

HeiKRACHT in het nieuws

17 September stond er een interview in het Hilversums Nieuws met drie leden van het HeiKRACHT kernteam, Stephan van Reisen, Annelene Ammerlaan en Jogchum Kooi. Als je dit artikel gemist hebt, hier kan je een kopie van het artikel nog eens nalezen.

Burendag 2015 Programma

Ons programma van Burendag 2015 is nu bepaald, wat gaat het leuk worden. Dit wil je niet missen. Postcode 1215, daar wil straks iedereen wonen!

Wat gaan we doen op zaterdag 26 September?

Vanaf 16:00 : Wijksafari

Vanaf 17:00 : Egelhuisjes timmeren

Vanaf 18:00 : BBQ

De Wijksafari

Start- en eindpunt is het schoolplein van de Elckerlyc school op de Van Hogendorplaan 1a. We verzamelen rond 16.00 uur en organiseren van daaruit een wijksafari: een fietstochtje door onze wijk met overal stoppunten waar bewoners iets vertellen over de historie van de wijk, een culinaire verrassing hebben of een activiteit bieden. Allemaal met als doel elkaar en de wijk beter te leren kennen. Wil jij stoppunt zijn? Geef je op via deze link en meld je aan.

Egelhuisje timmeren

Aansluitend is er voor kinderen en ouders de gelegenheid om op het schoolplein een egelhuisje te timmeren waar de egels in onze wijk in kunnen overwinteren. Leuk om te weten dat je logeeradres bent voor een egel in winterslaap! Wel even van tevoren aanmelden zodat we hout voor je kunnen regelen.

BBQ

We sluiten rond 18:00 uur af met een overheerlijke BBQ. Heikracht regelt alles – het enige dat je mee hoeft te nemen is je eigen drank. In verband met onze inkopen, graag vooraf inschrijven. Deelname aan de BBQ kost 5€ bij voorinschrijving: Geef je op via deze link en meld je aan. Als je je niet van tevoren aanmeld voor de BBQ zijn de kosten 7,50€ per persoon.

Kom je ook, en neem je buren mee?

Voorlopig programma Burendag 2015

Op 26 september organiseren we een aantal activiteiten vanuit het schoolplein van de Elckerlyc school op de Van Hogendorplaan 1a. We verzamelen rond 16.00 uur en organiseren van daaruit een wijksafari: een fietstochtje door onze wijk met overal stoppunten waar bewoners iets vertellen over de historie van de wijk, een culinaire verrassing hebben of een activiteit bieden. Allemaal met als doel elkaar en de wijk beter te leren kennen. Wil jij stoppunt zijn? Geef je op via deze link en meld je aan.

Aansluitend is er voor kinderen en ouders de gelegenheid om op het schoolplein een egelhuisje te timmeren waar de egels in onze wijk in kunnen overwinteren. Leuk om te weten dat je logeeradres bent voor een egel in winterslaap! We sluiten rond 18 uur af met een overheerlijke BBQ. Heikracht regelt alles – het enige dat je mee hoeft te nemen is je eigen drank. In verband met onze inkopen, graag vooraf inschrijven!! Deelname aan de BBQ kost 5 euro bij voorinschrijving: Geef je op via deze link en meld je aan. Deelname aan de BBQ zonder het middagprogramma kan natuurlijk ook, of alleen andere onderdelen. Je bent van harte welkom!

Burendag 2015 – Oproep

De komende Burendag die landelijk op zaterdag 26 september wordt gehouden, willen we invulling geven vanuit Heikracht, het buurtinitiatief in Hilversum Zuid waar je wellicht op 15 april de startbijeenkomst van hebt meegemaakt. Heikracht is bedoeld om meer contact en betrokkenheid te bevorderen in onze wijk en de Burendag past helemaal in dat doel. Bekend maakt bemind! Voor één van de activiteiten, de Heikracht safari, zoeken we nog vrijwilligers. Wil jij helpen en bijvoorbeeld deelnemers aan de safari langs je huis laten komen, lees dan verder!

Op sommige punten delen we ook onderdelen uit van de egelhuisjes die je vervolgens op het eindpunt in elkaar kunt zetten. De route bestaat uit de zelfgekozen weg tussen de stoppunten.

Onze vraag is nu: Zou jij zo’n stoppunt in de safari willen organiseren? Samen met je buren of gewoon met je gezinsleden. Er worden niet veel eisen aan gesteld. Een paar stoelen neerzetten kan al voldoende zijn. Wil je meer doen, dan is dat fijn, maar niet noodzakelijk.

We willen op de Burendag ook egelhuisjes maken met de belangstellenden. De organisatie zorgt voor onderdelen en ander materiaal en op het eindpunt van de safari kan met de onderdelen een mooi egelhuisje worden gemaakt. De onderdelen moeten gedurende de safari verzameld worden bij de stoppunten. Het uitdelen ervan is dus ook een activiteit die bij de stoppunten hoort. Dit is nog onder voorbehoud.
Ben je handig met gereedschap? Ook bij het in elkaar zetten van de egelhuisjes is hulp van harte welkom.

Lijkt het je wat om een stoppunt te organiseren om buurtgenoten die aan de safari meedoen even een rustplaats of een leuke belevenis te bieden? Of ben je handig en wil je helpen bij het in elkaar zetten van de egelhuisjes? Geef je dan op door je aan te melden als stopplaats/bouwhulp op de website van Heikracht (www.heikracht.nl). We nemen dan snel contact met je op. Wil je meer weten? Bel dan met Rina (06 40398490)of Karel (06 16898113) van de organisatie.

Ten slotte: zeg het voort!