Categoriearchief: Nieuwsbrief duurzaamheid

Heikracht boomgaard?

Bloeiende Heikracht appelboompjes

Bloeiende Heikracht appelboompjes

2 mei 2016:

Op 19 maart ging de zonnecentrale op het dak van de Bethlehemkerk officieel van start. Bij die gelegenheid kregen een aantal personen een appelboompje. De gevers waren de afnemers van de zonnestroom. De ontvangers waren 4 mensen die zich hadden ingezet om die zonnecentrale mogelijk te maken.

 

De boompjes moesten nodig worden geplant. Zoals je op bijgaande foto’s kunt zien hebben die 4 appelbomen inmiddels een plekje gekregen.

HeiKRACHT team plant appelbomen

HeiKRACHT team plant appelbomen

In de tuin (grasveld) van/naast de Bethlehemkerk staan ze in een rijtje. Zowel het bestuur van de kerk als de eigenaren van de boompjes vinden dat een mooie plek. Vlakbij de zonnepanelen die aan de basis liggen van die boompjes. Leden van de groen-groep van HeiKRACHT hielpen bij het planten.

Zoals je op de foto hiernaast kunt zien is er nog wat ruimte in het rijtje.

Appelboompjes bij Bethlehemkerk

Appelboompjes bij Bethlehemkerk

We hebben besloten een paar extra boompjes aan te schaffen zodat er een mooi kompleet rijtje wordt gevormd tussen de kerk en de Loosdrechtseweg. Die laatste boompjes gaan op donderdagavond 12 mei om 19.30 uur de grond in. Dat doen we samen met wethouder Nicolien van Vroonhoven. Zij geeft met het planten van het laatste boompje een officiele start aan wat waarschijnlijk de eerste boomgaard in de HeiKRACHT wijk zal zijn.

Voortgang energiebesparing HeiKRACHT buurt

1 november 2015:

43 Buurtgenoten hebben naar aanleiding van de energie-avond op 14 oktober in totaal interesse getoond in 78 verschillende maatregelen! Vooral zonnepanelen en spouwmuurisolatie zijn ‘in trek’, en daarnaast vloerisolatie. Bij deze drie energiebesparingsmaatregelen krijgen de deelnemers in ieder geval de wijkkorting. Energie grafiekWelke maatregelen daadwerkelijk worden gerealiseerd moet de komende tijd blijken, als iedereen zijn of haar offertes heeft gekregen, daaruit een keuze heeft gemaakt en de installateurs langs zijn geweest. Maar in het voorjaar zullen we onder andere veel meer zonnepanelen op de daken in de wijk zien!