Burendag 2015 – Oproep

De komende Burendag die landelijk op zaterdag 26 september wordt gehouden, willen we invulling geven vanuit Heikracht, het buurtinitiatief in Hilversum Zuid waar je wellicht op 15 april de startbijeenkomst van hebt meegemaakt. Heikracht is bedoeld om meer contact en betrokkenheid te bevorderen in onze wijk en de Burendag past helemaal in dat doel. Bekend maakt bemind! Voor één van de activiteiten, de Heikracht safari, zoeken we nog vrijwilligers. Wil jij helpen en bijvoorbeeld deelnemers aan de safari langs je huis laten komen, lees dan verder!

Op sommige punten delen we ook onderdelen uit van de egelhuisjes die je vervolgens op het eindpunt in elkaar kunt zetten. De route bestaat uit de zelfgekozen weg tussen de stoppunten.

Onze vraag is nu: Zou jij zo’n stoppunt in de safari willen organiseren? Samen met je buren of gewoon met je gezinsleden. Er worden niet veel eisen aan gesteld. Een paar stoelen neerzetten kan al voldoende zijn. Wil je meer doen, dan is dat fijn, maar niet noodzakelijk.

We willen op de Burendag ook egelhuisjes maken met de belangstellenden. De organisatie zorgt voor onderdelen en ander materiaal en op het eindpunt van de safari kan met de onderdelen een mooi egelhuisje worden gemaakt. De onderdelen moeten gedurende de safari verzameld worden bij de stoppunten. Het uitdelen ervan is dus ook een activiteit die bij de stoppunten hoort. Dit is nog onder voorbehoud.
Ben je handig met gereedschap? Ook bij het in elkaar zetten van de egelhuisjes is hulp van harte welkom.

Lijkt het je wat om een stoppunt te organiseren om buurtgenoten die aan de safari meedoen even een rustplaats of een leuke belevenis te bieden? Of ben je handig en wil je helpen bij het in elkaar zetten van de egelhuisjes? Geef je dan op door je aan te melden als stopplaats/bouwhulp op de website van Heikracht (www.heikracht.nl). We nemen dan snel contact met je op. Wil je meer weten? Bel dan met Rina (06 40398490)of Karel (06 16898113) van de organisatie.

Ten slotte: zeg het voort!