Dinsdag 24 maart

Programma dinsdag 24 maart

Dinsdag kunt u terecht bij de Zoutkeet aan de Zoutmanlaan. Van 9:00-18:00 zal hier een Tiny House geparkeerd staan die u kunt bezichtigen. Van 9:00-14:00 bezoeken leerlingen van de nabijgelegen scholen het Tiny House, vanaf 14:00 kunt u zelf dit Tiny House komen bezichtigen en een praatje maken met experts op dit gebied. Omdat het aantal plaatsen in zo een Tiny House beperkt is, vragen wij u om zich vantevoren even aan te melden via een email naar info@plupetit.nl.

Lezing Tiny Houses

Om 19:00 wordt door Gijsbert Schutten van Liberté Tiny Houses een lezing gegeven in de Zoutkeet. Inloop vanaf 19:00 voor een kopje koffie, de lezing begint om 19:30 en duurt, inclusief vragen, ongeveer 1 uur.

Afval scheiden, dat moet toch ook voor hoogbouw kunnen?

Het lijkt zó simpel. Toch hebben bewoners van flats aan de Admiraal de Ruyterlaan, Banckertlaan, Bosdrift, Diependaalselaan, Karel Doormanlaan, Kolhornseweg, Oud Loosdrechtseweg, Sweerslaan, Van Brakellaan, Van Neslaan en Zoutmanlaan geen mogelijkheid om afval te scheiden. Zij hebben alleen een container voor restafval. De Zoutkeet vindt dat een slechte zaak in deze tijd van verduurzaming en aandacht voor het milieu.

PRIJSVRAAG: Wie heeft er een haalbaar en betaalbare oplossing voor deze bewoners om hun afval toch wekelijks gescheiden aan het GAD te kunnen aanbieden?

Hoe? Tekenen, plakken, kleuren etc, alles mag. Je kunt foto’s van je ontwerp insturen. We vragen ook een korte uitleg bij het ontwerp. Stuur je idee met uitleg naar duurzaamzuid@gmail.com, of doe je idee in de brievenbus van de Zoutkeet. Insturen t/m 26 maart 2020.

De jury, bestaande uit bestuur Zoutkeet, buurtcoördinator Trude van de Ven, wethouder Jan Kastje, GAD buigen zich over de ontwerpen. Er zullen twee prijzen zijn, één voor volwassenen en één voor kinderen. De prijs is een workshop “Duurzaam koken”.