Zaterdag 21 maart

Programma Zaterdag 21 maart

Om 11:00 opent onze wethouder Jan Kastje de Week van de Duurzaamheid in Hilversum Zuid. Dit vindt plaats in de Bethlehemkerk op de hoek van de Diependaalse laan en de Loosdrechtse weg.

Vervolgens begint hier de duurzaamheidsmarkt. Hier staan 10-15 standhouders, veelal wijkgenoten of lokale ondernemers. Deelnemers aan de Duurzaamheidsmarkt (onder voorbehoud): Grootouders voor het klimaat, Eva Vos – www.kipeigen.nl – Lokale kringlopen, Toma van den Bosch – bloemen, Wietse Bakker – CSA -tuinderij LandinZicht, Kledingwinkel Sus & So, Kookwinkel Balthazar, energiecoöperatie Hilverzon, energiecoöperatie HET, Wasbare luiers, Veganistisch eten, HeiKracht en Repair café.

Spel afvalscheiding GAD

Het GAD daagt u uit het afvalscheidingsspel te spelen. Veel Hilversummers hebben vier kliko’s: blauw voor papier/karton, groen voor GFT, oranje voor PMD en grijs voor restafval.

Alleen, wat doe je met afval dat niet in één van de kliko’s mag? Speel het spel en vergroot je kennis over afval scheiden. Het GAD beoordeelt uw resultaat met een aantal punten. Er zijn prijsjes.

PS: GFT-afval kunt u het beste tot 21 maart bewaren in bio-zakjes die bij supermarkten te koop zijn.

Het GAD zal rond 13:30 een presentatie verzorgen omtrent het gescheiden inzamelen van huishoud afval. En gedurende de hele markt, van 11:30-14:00, kan je meedoen een spel te spelen dat gaat over het gescheiden inzamelen van huishoudafval.

TIP: Neem 21 maart afval mee waarvan u niet weet in welke bak het hoort!