HeiKRACHT gaat van start !

Beste buurtbewoner,

Graag informeren wij u over een buurtinitiatief in Hilversum Zuid, en nodigen wij u uit voor een bijeenkomst hierover. Leest u verder !?

Waar gaat dit over?HeiKRACHT buurtplaatje 1

Nederland bruist. De tijdgeest verandert. Op steeds meer plaatsen bloeien burgerinitiatieven op. Onze wijk kan daarbij niet achterblijven, toch? Wat is er leuker dan te wonen in een wijk waar we er met en voor elkaar zijn? In Hilversum zijn we hierdoor ook aangestoken en zijn er inmiddels diverse initiatieven en wijken die zichzelf aan het organiseren zijn.

HeiKRACHT buurtplaatje 2Een aantal bewoners in de omgeving Taludweg, Loosdrechtseweg, Kolhornseweg, Bosdrift pakken de handschoen op en nodigen u uit hetzelfde te doen. We doen dit onder de naam “HeiKRACHT”

Hoe verder?

We organiseren een bijeenkomst in de Bethlehemkerk op de hoek van de Bethlehemkerk plaatje 1Diependaalselaan en de Loosdrechtseweg. Tijdens deze bijeenkomst willen we met u ideeën ontwikkelen over wat wij in onze wijk zouden kunnen doen om de wijk beter, leuker, mooier, gezelliger en duurzamer te maken. Zo kunnen we de bewoners ook met elkaar in contact brengen. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 15 april. We starten om 20:00, vanaf 19:45 bent u welkom.

Agenda voor 15 april

19:45 Ontvangst met koffie en thee
20:00 Introductie van de avond
20:05 Gezamenlijk ideeën ontwikkelen
21:00 Pauze en ideeën samenvatten en groeperen
21:15 In groepen praten
22:00 Volgende stappen per groep
22:15 Napraten – onder genot van borrel van Gemeente Hilversum

Komt u ook ? Ontmoet uw buurtgenoten, denk mee, een leuke avond met uw buurtgenoten, dat is wat wij u aanbieden ! Heeft u vervoer nodig naar de Bethlehemkerk, laat het weten aan Jogchum Kooi, tel. 06-48691045.

HeiKRACHT wordt op dit moment gevormd door: Stephan van Reisen, Jogchum Kooi, Annelene Ammerlaan en Jeroen Pool

HeiKRACHT werkt volgens de methode van ‘Meentkracht’ en ‘Seinkracht’, reeds succesvolle bewoners-initiatieven uit Hilversum. Deze initiatieven worden ondersteund door Hilversum Verbonden. Meer weten over Hilversum Verbonden? www.hilversumverbonden.nl

Volg ons op Twitter : @HeiKRACHT

2 reacties

 1. Leuke avond gisteren. Vond de vraag of de kerk ook wat wilde gaan informeren over andere religies het meest opmerkelijk. Ik miste de relatie met de gemeentelijke voornemens om wijkgericht te gaan werken.
  Koppeling daarmee lijkt me nuttig.
  Vriendelijke groet, piet quist

  1. Beste Piet,
   HeiKRACHT staat zeker in contact met de gemeente, zowel met de afdeling duurzaamheid als met de afdelingen wijkzaken en de mensen die bezig zijn met de transitie in het sociaal domein.
   HeiKRACHT is echter ook een bewuste keuze om iets nieuws van onderop op te bouwen en van daaruit samenwerking en contact te zoeken met bestaande organisaties.

   met vriendelijke groet,
   Aernoud Olde (Hilversum Verbonden)
   aernoud @ hilversumverbonden.nl

Reacties zijn gesloten.